• Stort utbud
  • Fri frakt på tillbehör från 900kr
  • 100 år i branschen
0 Varukorg

Lås

Lås
Filtrera
Tillverkare (0/8 valda)
Sortera
65 produkter

Visa fler

Cykellås

Cykellås finns i många olika varianter. Bland annat så finns det Blocklås, ringlås, kättingar, vajrar, viklås och bygellås. Vissa är godkända av försäkringsbolagen och andra är icke godkända. 

Vad innebär det att ett lås är godkänt? Att cykellåset är godkänt betyder att det har blivit testat och klassificerat av SSF eller SBSC. Klarar låset testet får det ett certifikat som de svenska hemförsäkringsbolagen accepterar. Är din cykel låst med ett godkänt cykellås är den försäkrad i din hemförsäkring. Känner du dig det minsta osäker vad som gäller för just din försäkring bör du alltid läsa ditt försäkringsbrev eller kontakta ditt försäkringsbolag.

Varför säljs det inte bara godkända lås? Mycket har med två faktorer att göra, pris och vikt. En vajer är till exempel aldrig ett godkänt lås men fungerar som komplement till cykelns godkända lås för att låsa fast cykeln i något eller säkra enskilda cykelkomponenter.

Det finns också icke godkända lås som uppfyller alla krav som SSF eller SBSC har men som inte är testade. Då kan man fråga sig varför? Ett certifikat på godkännandet kostar pengar, varje år. Många extrema lås saknar därför godkännandet då "abonnemanget" på certifikatet kostar för mycket pengar i förhållande på försäljningsvolymen på låset. Där erbjuder ofta låstillverkaren en separat försäkring som ingår i låsets pris.    

Viktigt vid val av rammonterade cykellås är måtten. På bilden nedan kan du se vilka mått som är viktiga att ha koll på: