• Stort utbud
  • Fri frakt på tillbehör från 900kr
  • 100 år i branschen
0 Varukorg

Shimano Cues

Shimano Cues
Filtrera
Tillverkare (0/1 vald)
Sortera
60 produkter

Visa fler

Shimano Cues

Shimano Cues är en heltäckande linje cykelkomponenter för mountainbikes, sport- och hybridcyklar samt elcyklar. Cues har allt ifrån 1 x 9-växlar upp till 2 x 11-växlar.

Shimano Cues använder sig av LinkGlide (LG) kassetter och kedjor som har en livslängd som ger tre gånger så många mil som Shimanos tidigare system HyperGlide (HG).

Om LinkGlide-kassetter är så mycket tåligare kommer HG att finnas kvar?
Ja, Shimano kommer fortsatt att tillverka HG och nya komponenter runt detta system men låta det övergå till rena tränings och tävlingskomponenter. HG är lättare och växlar snabbare medan LinkGlide är slitstarkare, tåligare och lägre prisade.

Shimano Cues och LinkGlide är för dig som cyklar mycket och vill ha ett problemfritt cykelliv. 

Är Shimano Cues och LinkGlide bakåtkompatibelt?
Shimano Cues och LinkGlide är tillverkade för att användas tillsammans med varandra och är inte kompatibla med andra Shimano växelkomponenter och kassetter. Däremot går Cues och LinkGlide att montera på cyklar som har frihjul/body för Shimano HG-kassetter så du kan problemfritt uppgradera din cykel med Shimano Cues utan att behöva byta annat än drivlinekomponenter och växelreglage. 

Det finns dock ett undantag, alla Shimanos kedjor för 11-delade växelsystem fungerar utmärkt i kombination med LG-kassetter.