• Stort utbud
  • Fri frakt på tillbehör från 900kr
  • 100 år i branschen
0 Varukorg

Om oss

Stenströms står på 4 stolta ben

 

Service

Vi säljer inte bara. Hos oss skall kunder alltid veta att vi finns där för råd och service. Vi vill att våra kunder skall känna tryggheten att vi finns där för dem vad än som händer med cykeln. Utan den bästa servicen kan man inte leverera komplett kundnöjdhet

Kvalité

Kvalitet är inget vi tummar på. Våra kunder skall kunna använda sina cyklar och produkter länge och ofta i mycket krävande sammanhang. Ni skall kunna lita på er utrustning. Vi är stolta att välja och säkra kvalitetsprodukter åt er. Vi samarbetar därför bara med de främsta leverantörerna och kvalitetsmärkena. Kvalitet genomsyrar också all vår service och våra kundmöten.

Kunskap

Kunskap är något som allt utgår ifrån. Vi bjuder på vår omfattande kunskap som en del av vårt partnerskap mer er, våra kunder. Ingen i Sverige har betjänat kvalitetsmedvetna kunder inom cykel lika länge som oss. Vi satsar hela tiden på hur kan vi öka vår kunskap för att fortsätta vara bäst på cykel.

Familjärt

Verksamheten har byggts av generationer Stenströms och så fortsätter traditionen. Vi har det lilla företagets värderingar. Inget är omöjligt och vi är en stor familj av medarbetare som brinner för samma värdegrund.  

 

 

Vi som jobbar på Stenströms
 

Stenströms cykel är som en stor familj. Släkten Stenström ingår fortsatt liksom familjen Lindoff med VD Karin i spetsen. Stenströms cykel omfattar också allt från före detta elitcyklister till passionerade mekaniker och personer som brinner för ge cykelentusiaster den allra bästa servicen. 

 VD Karin 

 

Vår unika historia

”Stenströms är bäst på cykel” är vårt motto. Det säger mycket om oss. Det är vad vi är och vår vision. 

Generationer av Stenströms har byggt upp verksamheten och vårt erkända varumärke. Det började redan 1915 då morfar och mormor startade en av Sveriges första cykelrörelser i Västerås. De hette Otto och Elna Falk. Du ser dem på bilden intill. De är paret till höger. Till vänster ses deras kusiner. Bilden är från 1915 och notera deras rejäla cyklar. Kvalitet från början. Otto och Elnas dotter Eivor träffade den lika cykelintresserade Alrik Stenström. De gifte sig och 1943 köptes ”Boströms cykel och motorverkstad” i Hallstahammar. Fokus har sedan dess varit på cyklar men även tvåhjuliga motorfordon har ingått, något som passar väl in idag när elcyklar i olika former är del av cykelvärlden.


Seriös cykling har alltid varit en del av Stenströms. På bilden intill ses starten av en tävling utanför Stenströms cykelaffär. Bilden är från 1940-talet och den ursprungliga bygganden i bilden är fortfarande en del av vår butik och servicecentrum, nu väl utbyggt åt alla håll.


Stenströms har genom generationerna haft ett brett intresse för fordon och tävling. Flera Stenströmare har varit framgångsrika inom rally och rallycross. Alrik blev exempelvis svensk mästare i i rally 1957 och 1961. Det brinnande teknikintresset och den egna förståelsen av en perfekt färd har hela tiden varit ledstjärnan. Detta långa intresse, genom generationer, har varit en grund för passionen att förstå och leverera den bästa cykelupplevelsen.

Vi har under en lång byggt upp en fantastisk kundgrupp av entusiastiska cyklister och välkomnar nya hela tiden. Vi har i nära samverkan med valda ledande varumärken sett till att våra produkterbjudande och kompetens är alltid är i framkanten. Som företag och kompetenscentra har vi fått flera utmärkelser. Vår framsynthet har bland annat gjort att vi nu har en av de längsta erfarenheterna i att sälja och serva elcyklar. På samma sätt har vi byggt upp nationellt erkänd kunskap inom racercyklar, MTB’er och olika träningscyklar. 

År 2019 kom familjen Lindoff in i bilden. Med en företagarbakgrund från branscher med service till krävande kunder, världsledande teknikföretag och ledande inom digitalisering samt även ännu ett passionerat intresse för cykling. Tillsammans med i företaget engagerade Stenströmsare och hela tiden nya handplockade medarbetare drivs verksamheten framåt i en enda stor familj-anda. Stenströms är och bygger på en växande familj av kompetenta individer som tillsammans vill utveckla Sveriges bästa cykelaffär.


Bland våra medarbetare hittar du nationellt erkända mekaniker till erfarna tävlingscyklister. Vi förstår både den ambitiöse träningscyklisten liksom den som cyklar till vardags. Vi fortsätter leva upp vårt motto ”Stenströms är bäst på cykel”!